Tevékenységek

Inter-V Kft.

Inter-V Kft.

Fejlesztés, tervezés, gyártás

Tevékenységünket 1.2 hektáros telephelyünkön végezzük, amely jól megközelíthető helyen, az M30-as autópálya észak-keleti lehajtójától 1.5 kilométerre található. Jelenleg összesen 3.600 négyzetméter üzem- és irodaterületen, modern környezetben tudunk partnereink rendelkezésére állni.

Folyamatos fejlesztési tevékenységeinknek és növekvő szakmai tapasztalatainknak köszönhetően, egyre szélesebb körben tudunk komplex szolgáltatásokat nyújtani partnereink számára. Munkáinkhoz alvállalkozókat nem vonunk be, a fejlesztés, tervezés és gyártás teljes folyamatát egy kézben tartjuk, melyeket önálló üzemegységeinkben végezzük.

INTER-V Kft. - Tevékenységeink

Műanyag fröccsöntő szerszámok tervezése és gyártása

A műanyag fröccsöntő szerszámok tervezéséhez és gyártásához szükséges, jelentős szellemi tudást és magasan kvalifikált szakemberi gárdát igénylő környezetét a cégnél a megalapítás óta is dolgozó, a szerszámtervezésben és szerszámgyártásban átlagosan 25 éves szakmai gyakorlattal rendelkező, jelenleg 40 fős szakemberi gárda biztosítja.

A szerszámtervezés és gyártástervezés teljes egészében számítógépesített, melyeket a legjobb szakirányú CAD/CAM/CAE szoftverekkel, high-end hardverkörnyezetben végzünk. A gyártás – az alapvető megmunkáló gépeken túl – 3 vagy több tengelyes CNC megmunkáló-központokon, valamint CNC huzal- és tömbelektródás szikraforgácsoló gépeken történik. A gyártásban teljes egészében törekszünk az automatizált és online felügyeletet biztosító berendezések lehetőség szerinti maximális kihasználására.

Az alapanyagokat és a szerszám-normáliákat német, osztrák és svéd partnerektől szerezzük be, a szerszámformák és szerszámelemek felület- és hőkezelési eljárásait saját hőkezelő üzemünkben végezzük.

A szerszámpróbákat saját fröccsöntő üzemünk végzi, így a fröccsöntő szerszámokat elég csak akkor leszállítani megrendelőinkhez, amikor a mintadarabok részükről elfogadásra kerültek.

INTER-V Kft. - Tevékenységeink

Műanyag fröccsöntő szerszámok javítása és karbantartása

A műanyag fröccsöntő szerszámok, illetve a hozzá kapcsolódó műszaki eszközök javítása, karbantartása, felújítása és módosítása meghatározó szegmense cégünk szolgáltatásainak. Az évek alatt igen komoly szakmai tapasztalatokat szereztünk a különböző kivitelezési minőségű és egyedi – az Európában honos – alapanyagoktól jelentősen eltérő szerszámacélokból készült fröccsöntő szerszámok karbantartásában és javításában is.

A legkisebbtől a 3 tonna össztömegig, az egyszerű kidobótól a teljes szerszámformáig, a hidegbeömlőtől a komplett melegcsatornás-rendszerig, a legegyszerűbbektől a legbonyolultabb, több komponensű szerszámokig végzünk javításokat és karbantartásokat.ű

A fröccsöntő szerszámok karbantartását általában keretszerződésben rögzített, időben és ráfordításban is előre jól kalkulálható módon végezzük partnereink számára.

Azon partnereinknek, akik szerszámok gyártásával és azok műanyagok fröccsöntésével is megbízzák cégünket, a szerszámok karbantartási és javítási munkáit ingyenesen végezzük.

INTER-V Kft. - Tevékenységeink

Egyedi gépek- és gépalkatrészek fejlesztése, tervezése és gyártása

Egyedi gép- és gépalkatrész gyártásunk leginkább multinacionális partnereink igényeit elégíti ki. A gyártó- és szerelősorok alkatrészeinek, részegységeinek újragyártása, felújítása, valamint fejlesztése a fő irányvonalunk. A termékek alapanyaga az egyszerű műanyag rúdtól a legkeményebb titán-ötvözetekig, a méretek a gombostűfejnyitől a több tíz méter hosszúságig terjednek.

Legtöbbször különböző, speciális igényeket kielégítő gépek- és gépalkatrészekkel foglalkozunk – tisztatér-technológiai gyártóeszközök, szélsőséges körülmények között működő gépek, stb. – melyek lehetnek egyszerű célfeladatokat ellátó mechanikus eszközök és lehetnek egyetemes, sokfunkciós, pneumatikus, hidraulikus, PLC vagy elektromos vezérlésű eszközök is.

Cégünk a fenti tevékenységeken túl, vállalja, hogy a részben vagy teljes műszaki dokumentáció nélküli gépeket és gépalkatrészeket beméri, dokumentálja és igény esetén eredeti vagy módosított változatban legyártja.

INTER-V Kft. - Tevékenységeink

Gumiipari szerszámok és hozzá kapcsolódó alkatrészek fejlesztése, tervezése és gyártása

A gumiipari – gumiabroncsgyártó – szerszámok és a hozzá kapcsolódó technológiák eszközeinek, alkatrészeinek és gépsorainak fejlesztése, tervezése és gyártása, cégünk egyik legjelentősebb üzletága. Fejlesztéseink kiterjednek a szerszámok és gépek hatékonyságának növelésére, valamint új gumiabroncs technológiákhoz kapcsolódó gyártástechnológiák bevezetésére.

A fejlesztéseket partnereink vagy a költséghatékonyság növelése vagy az innovatív megoldások keresése érdekében rendeli meg cégünktől. A fejlesztéseket komplett tervek – műszaki és gyártástechnológiai dokumentációk – formájában adjuk át megrendelőink számára, általában a megvalósított megoldások egy-egy mintatermékével egyetemben.

A gumiabroncsgyártáshoz szükséges, különböző gyártási fázisok során szükséges szerszámok mindegyikét szállítjuk megrendelőinknek. Az elmúlt évek folyamán, jelentős, kb. kétezer szerszám tervezését és gyártását valósítottuk meg úgy, hogy szállítási határidőnk – a szerszámok bonyolultságától és technológiai idejétől függően – 24, illetve 48 óra alá csökkent.

INTER-V Kft. - Tevékenységeink

Kórháztechnikai műanyag eszközök fejlesztése, tervezése és gyártása

Cégünk 2002 óta fejleszt, tervez és gyárt kórháztechnikai eszközöket és alkatrészeket elsősorban németországi partnerei számára. Ezek az eszközök vagy alkatrészek szinte kizárólag valamilyen nagy bonyolultságú kórháztechnikai berendezés részei vagy alkatrészei. A fejlesztések kiterjednek mind az eszköz alapvető céljának megvalósítására, hatékonyságának növelésére, anyagminőségének vizsgálatára, a designra, és természetesen az ergonómiára.

Jelentős ismeretekkel rendelkezünk kórházi- és otthoni használatra szánt inhaláló készülékek, valamint kórházi használatra szánt lélegeztető berendezések, vérplazma vizsgáló és gyermek-inkubátorok műanyag eszközeinek fejlesztésében. Az elmúlt években, közel száz olyan műanyag alkatrészt készítettünk, melyeknek műanyag fröccsöntő szerszámait cégünk gyártotta és műanyag fröccsöntését is cégünk végzi partnerei számára.

Az eltelt időszak tapasztalataiból kiindulva, a fejlesztési lehetőségeink nagyobb mértékű és célirányosabb kihasználását, valamint a fejlesztés integráltabbá tételét tűztük ki célul. Ezért, cégünk megkezdte az ISO 13485:2016 szabvány követelményeinek megfelelő – orvostechnikai eszközökre vonatkozó – minőségirányítási rendszer kiépítését, amely kifejezetten szabályozási célú híd szerepét tölti be az ISO 9001:2015 szerinti minőségirányítási rendszer és az orvostechnikai eszközökre vonatkozó direktívák között.

INTER-V Kft. - Tevékenységeink

Félkész- vagy komplett késztermék készülékek szerelése, tesztelése és csomagolása

Az általunk gyártott műanyag termékek egyrészről vagy késztermékek, melyek végellenőrzés, valamint csomagolás után kerülnek kiszállításra; vagy félkész termékek, melyeknek további műveleteit műanyag fröccsöntő- és szerelő üzemünk végzi.

A termékek csomagolása függ a termék méretétől, alakjától és a végfelhasználás módjától. A termékeket mindig a termék kiszerelési méretéhez és felhasználási módjához igazodva, általában egyedileg legyártott kartondobozokba, igény esetén térelválasztókkal szállítjuk. Amennyiben a termék igényli, egyedileg, egyenként csomagolva, antisztatikus (elektrotechnikai felhasználás), HDPE belső bevonatú (tükörpolírozott felületű műanyag), FDA szabványú (élelmiszeripari és kórháztechnikai felhasználás), polipropilén alapú (ütés- és karcolásmentes védelem) vagy az előzőek kombinált változatait hordozó tasakokba szállítjuk.

Szerelő üzemünk az alábbi tevékenységeket végzi: utólagos megmunkálások, utólagos beszerelések (pl. dübelezés), tamponnyomás, fóliázás (pl. kijelzők PMMA felületeinek védelmére karcolódás és koszolódás ellen), ragasztás, működőképesség-vizsgálat, részszerelés, összeszerelés, végellenőrzés. A felsoroltokon kívül szintén itt készülnek a legegyedibb védelmet igénylő csomagolások is.

INTER-V Kft. - Tevékenységeink

Műanyag termékek fröccsöntése

Fröccsöntő üzemünk többféle tevékenységet is folytat. Egyrészt a megrendelőinknek gyártott fröccsöntő szerszámokkal végzünk műanyag fröccsöntést; másrészt bérmunkában vállalunk kissorozatú termékgyártást; harmadrészt az általunk gyártott műanyag fröccsöntő szerszámok próbái is itt történnek. Az üzem két műszakos munkarendben dolgozik.

Műanyag fröccsöntő gépparkunkban 25 tonnától 250 tonna záróerőig rendelkező gépek találhatók, melyekkel bármilyen (melegcsatornás, magkihúzós, pneumatikus, hidraulikus, stb.) típusú fröccsöntő szerszámokkal tudunk gyártani.

A feldolgozandó alapanyagok a legegyszerűbb polipropiléntől a legösszetettebb műszaki műanyagokig (pl. PEI) terjed.

A gépek mindegyike minőségbiztosítási programmal rendelkezik, így biztosítva a megfelelő minőségű termékgyártást.

A gyártott műanyag késztermékek végellenőrzése, illetve a félkész-termékek gyártásközi ellenőrzése is itt történik.